Vonnas World

Vonnas World

"I min värld"

Välkommen till min hörna i cyberspace.
Här har jag tänkt skriva om saker och händelser som jag funderar på och som berör mig.

Glutamat

Mina tankarPosted by Yvonne Mon, June 15, 2015 16:31:42

Glutamat – Vad är det och vad gör Glutamat i våra kroppar!

Dom flesta har väl idag hört att Glutamat inte är bra för oss men vet man varför?

Det var längesen jag hörde detta att det inte var ”bra” för oss men inte varför, då brydde jag mig inte särskilt utan som så många andra litade jag på att vi i det här landet hade bra mat och myndigheter som ville vårt bästa (läs Livsmedelsverket ). Idag tror jag inte att det förhåller sig på det viset, många gånger tvivlar jag på Livsmedelsverkets opartiskhet.

I takt med att jag började bry mig mer om vad jag stoppade i magen blev det naturligt att ifrågasätta och Glutamat är ett sådant ämne.

Glutamat / MSG kan ha många namn i matens innehållsförteckningar t.ex. Glutamat, Natriumglutamat, MSG ( monosodium glutamate) , smakförstärkare, E620- E640, Jästextrakt,

Natriumglutamat, Kaliumglutamat för att nämna några du hittar säkert många fler på Internet.

Glutamat är en av kroppens 20 aminosyror och behövs i låga halter för att muskler och nervsystem ska fungera, i hjärnan fungerar det som en signalsubstans. Om man äter en kost utan glutamat producerar kroppen själv det den behöver.När vi under en längre tid äter höga halter av glutamat vilket vi gör idag tack vare alla tillsatser blir hjärnans skyddsmekanism överbelastad och glutamathalten i hjärnan stiger. Vad som då händer är att cellväggen öppnas och kalcium släpps in i nervcellen som börjar signalera okontrollerat. Om nervcellen inte kan stoppa kalciumflödet dör cellen.
( Du kan läsa mer om det här på Sveriges Konsumenter i Samverkan)

Glutamat tillverkas bland annat av råolja och kan ha som biverkning personlighetsförändring, agressivitet, minnesförlust, koncentration och inlärningsproblem.

Smakförstärkaren Natriumglutamat hittar du ofta i t.ex buljong, kryddor, hel-och halvfabrikat, chips, det är en helt onödig tillsats men används ofta för att förhöja smaken i produkter av dålig kvalitet.

Restaurangmat innehåller ofta glutamat på grund av de buljonger och kryddblandningar man använder. Kina restauranger är ett bra exempel.
När det gäller våra hamburger restauranger är de inte något undantag. Grillkryddor, Aromat och liknande blandningar innehåller en hel del glutamat.

Glutamat förhöjer smaken, ökar aptiten och minskar mättnadssignalen och kan liknas vid ett gift för kroppen, det har en toxisk verkan på både hjärna och nerver.
I hjärnan kan det orsaka sjukliga förändringar som liknar de vi ser hos Alzheimer, Parkinsons, hudsjukdomen lupus (SLE) och Huntington’s Chorea ( en genetisk sjukdom som påverkar hjärnan)

Tillverkare av MSG medger att ämnet ökar beroendet av deras produkter, ett smart sätt att se till att vi vill köpa deras produkter och det gör att vi får i oss ånnu mer gift.
MSG är både beroendeframkallande och bidrar till övervikt.
I stora doser har det visat sig att glutamat kan framkalla svettningar, huvudvärk, illamående, tryck över bröstet, migrän, nästäppa, sömnproblem, ADHD, autism, astma, diabetes, depression, epilepsi, fibromyalgi, IBS, tinnitus och övervikt.

Tillsatser som ofta innehåller Glutamat/MSG

Fabrikstillverkad buljong och fond, maltextrakt, maltsmakämnen, naturlig nöt och kycklingsmak, naturliga smakämnen eller helt enkelt smakämnen.
En som är mer kritisk till glutamat är Charlotte Erlanson-Albertsson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet. Hon är specialiserad på forskning kring aptitkontroll och energibalans. Hon håller med om att glutamat i låga doser inte är farligt men hänvisar till studier som visar korrelationen mellan lång tids användning av glutamat och utvecklandet av Alzheimer. Det finns också studier som visar ett samband mellan glutamat och migrän.

Enligt Charlotte Erlanson-Albertsson är glutamat helt klart en faktor vid överviktsproblem eftersom det ökar salivavsöndringen och gör att vi äter för mycket.

-Maten och ätandet är ju på väg att knäcka oss alldeles med dålig hälsa som följd. Då tycker jag att Livsmedelsverket borde uppmärksamma problemet med glutamat mer. Det är ju ett ämne som påverkar hjärnan och som egentligen inte behövs i maten, säger hon.
Hon tycker också att märkningen ska bli tydligare så att det blir lättare för konsumenten att välja eller välja bort glutamat.

Men enligt Livsmedelsverket är glutamat ofarligt för oss.

Men det finns också ljuspunkter, de senaste årens debatt om tillsatser i maten har gjort att många företag har minskat eller helt slutat använda smakförstärkare.

T.ex Santa Maria har helt slutat tillsätta glutamat. Scan ( med Pärsons charkprodukter) och Campbell’s ( med Blå Band, Bong och Touch of Taste) är fler exempel på företag som slutat använda glutamat.

Vill du läsa mer om detta ämne:

Sveriges Konsumenter i samverkan
http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/msgveta.htm

http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Konsument/Glutamaten-kan-gora-dig-sjuk/

http://www.kostdoktorn.se/fet-av-glutamat-e621

http://www.naturligmatiskolan.se/2013/01/glutamat-skadar-hjarnan-tema-tillsatser.html

Forskning.se skriver om ”Glutamat kan spela nyckelroll för drogeffekt på hjärnan”
http://forskning.se/pressmeddelanden/pressmeddelanden/
glutamatkanspelanyckelrollfordrogeffektpahjarnan.5.750e225412568041f2880002032.html

John Olney forskare University of Iowa, Iowa Dr. Olney specializes in psychiatry and neurology
http://www.smarttots.org/johnOlney.html

Livsmedelsverket om Glutamat
http://www.slv.se/sv/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/Glutamat


Äkta Vara om glutamat
http://www.aktavara.org/news.aspx?r_id=5946  • Comments(0)//blogg.vargtass.net/#post3

Vi och Dom

Mina tankarPosted by Yvonne Tue, July 22, 2014 11:32:00
Jag satt och lyssnade på Hay House Radio, det var Suvrat Bhargave MD som hade sin talkshow, han talade om hur lika vi alla är oavsett var vi bor och vilken färg vi har.
Det är 41 krig som pågår jorden runt nu, till vilken nytta sker detta alla dessa människor som dör, drivs på flykt, lever under ett fasansfull hot.
Vi i Sverige och många andra välmående länder kan nog inte förstå hur det är att leva på det sättet.

Vad skulle jag göra om det var jag????? Vet inte.

Förr sa jag alltid att " Varför stannar dom inte och slåss för sina land istället för att komma hit" kanske att det är fler som tänker så inte vet jag.

Jag tror nog att dom flesta medborgare i dessa länder känner sig hjälplösa och vill komma nånstans där dom kan känna trygghet. Vi vill väl alla känna oss trygga på alla plan.

Men hur tar vi emot dom?

Det är väl värt att tänka på. Hur många av dom som kommer blir inte illa behandlade?
Inte bara av oss medborgarna i landet Sverige utan även av myndigheter. Folk sitter år efter år hopsamlade som djur utan att få en möjlighet att smälta in i samhället. Hur känner dom. Jag har jobbat med flera från andra länder och vet ni ! dom var som vi.

Visst finns det individer som ställer till både det ena och andra och dom uppmärksammas ju av media, men alla andra vanliga människor som är precis som du och jag.
Naturligtvis måste dom som begår brott ställas inför rätta precis som alla andra medborgare här.
Men alla andra vanliga människor, vad har dom för rättigheter som människor? Vad har vi för rätt att döma? Dom ser annorlunda ut, dom talar annorlunda, har andra religioner, andra vanor, men till syvende och sist vill dom ha trygghet precis som vi, någonstans att bo, mat på bordet, möjlighet att få arbeta, umgås med vänner. Känna trygghet i vardagen.
Hur kan vi hjälpa dom? Vad vill dom ha hjälp med ?

Det finns mycket att tänka på fundera på "var står jag" "vad har jag för åsikter"

Vi har alla rätt till vår åsikt oavsett vem vi är. Vi har alla rätt att göra våra val i livet.
Vi är alla MÄNNISKOR och lever tillsammans på denna planet, andas samma luft , dricker samma vatten. Lever, älskar och dör oavsett vem vi är och var vi bor.
Det känns som att likheterna är större än olikheterna.

Det är som Dr Bhargave sa att på insidan finns det inga olikheter.

Ha en skön sommardag.
Vonna  • Comments(0)//blogg.vargtass.net/#post2

Jk Anmälan ang. Chemtrail

Vad händer i vår världPosted by Yvonne Fri, July 18, 2014 23:55:08
I våras skickades det in en JK anmälan med skadeståndsanspråk mot regeringen, Försvarsmakten, Naturvårdverket och SMHI för brott mot bl.a. offentlighetsprincipen.'

Med början den 11 Februari 2014 kontaktades dessa myndigheter med krav på svar och handlingsplan ang. de hot mot människors hälsa och hela vårt ekosystem som aerosolbesprutningen utgör.

Naturligtvis måste nämnda myndigheter veta vad som pågår, nu vill vi ha ett svar.

Skrivelsen kan du läsa här: http://raddasverige.nu/jk-anmalan/
Den är daterad 2014-04-01 och anmälan till JK gäller brott mot offentligheten.
Vonna

  • Comments(1)//blogg.vargtass.net/#post1

Chemtrail

Vad händer i vår världPosted by Yvonne Sun, July 13, 2014 22:47:44
När jag första gången för många år sedan läste om Chemtrails var min första tanke," inte händer det här i Sverige" Nu har jag förstått att så inte är fallet. Jag kanske var naiv och hade kvar min tro på myndigheter, numera har jag fått tänka om.
Vad är då Chemtrail?
Jo det är besprutning från flygplan av en stor mängd gifter t.ex. Aluminium, Barium, Titan, Bly, Arsenik och Kadmium.

Ett exempel på hur det kan se ut.
Detta har pågått under lång tid och här i Norrland har det ökat dom sista åren. Förutom gifterna jag talade om har det påvisats biologiskt innehåll i Chemtrail, det gjordes redan år 2000 du kan se artikeln från Carnicom Institutet här: http://www.carnicominstitute.org/articles/bio1.htm

Geoengineering som det också kallas sker över hela vår planet.Det är bl.a ett sätt att manipulera vädret med Chemtrail och HAARP.
Tyvärr är detta något som förnekas i detta land men det hjälper inte att göra som strutsen och gömma huvudet och välja att inte se och höra.

På den här sidan finns det två filmer där meterologer talar om detta.

http://chemtrailsisverige.wordpress.com/

Chemtrail anses höra till kategorin konspirationsteorier (verkar vara ett sätt att sopa det under mattan) men enligt min och många andras mening är det verklighet. Det sägs att det är helt normala contrails (kondensationsstrimmor) som blir ibland efter flygplan.
Här http://gsw.bz/contrails kan du läsa en artikel där det talas om att dagens motorer inte kan skapa dessa contrails.

Jag läste om en Amerikansk pilot som heter Conall, han har varit pilot sedan 1972 och flugit stora fraktflyg i 30 år. Han är också utbildad väderobservatör för US National Weather Service. I den rollen lärde han säg att nogrant observera himlen, molnen, deras form, temperatur, luftfuktighet och vindar.
I slutet av -90 talet började han se långa strimmor efter jetflygplan vilket han aldrig tidigare under sitt
yrkesliv som pilot,väderobservatör och bergsguide sett tidigare. Trots allt var han genom sitt jobb van att se vanliga contrails efter flygplan.Eftersom han är väderobservatör vet han under vilka förhållanden contrails bildas men nu började dessa strimmor visa sig även under förhållanden där dom enligt fysiska lagar inte ska uppträda. Dessutom stannade dom kvar länge och bredde ut sig.

Till sin förvåning upptäckte han att såväl NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) som NASA förnekade att dessa nya tjocka linjer som efterhand bredde ut sig var något onormalt.
I stället började dom tala om ”kvardröjande kondensstrimmor” (persistent contrails). Dom förklarade detta med att atmosfären hade förändrats.Conall började göra efterforskningar och fann något som han
beskriver som djävulsk och som för de flesta människor framstår som så vansinnigt att det inte går att förstå.
Du kan läsa artikeln här: http://chemtrails-sverige.blogspot.se/

I en artikel i Aftonbladet utallade sig Miljöpartiets gruppledare i Vingåker Pernilla Hagberg om Chemtrails. Hon säger: Det är ett av dom största fenomen som finns i Sverige just nu. De här strömmarna innehåller väldigt mycket kemikalier, virus och tungmetaller som Aluminium som påverkar vädret.
Hon säger också att hon tror att det är CIA och den Amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA som ligger bakom utsläppen.
Det är väldigt trevligt för en maktorganisation att kunna kontrollera vädret och styra det för sina egna syften. Också den Svenska regeringen kan vara inblandad säger hon.
Du kan läsa artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15478012.ab
Det finns hur mycket som helst att läsa i detta ämne så förmodligen kommer jag tillbaka till detta igen.
En länk till en intressant sida: http://www.geoengineeringwatch.org/

På You Tube finns många filmer om detta.
T.ex här bekräftar Dr Rosalind Peterson Chemtrail.

www.youtube.com/watch?v=L5is16A8pfw

En film om Chemtrail och vädermanipulation.

www.youtube.com/watch?v=jf0khstYDLA&list=PL32D8C7B099EC84FC&index=3

En film med Miljöpartiets Pernilla Hagberg.
www.youtube.com/watchv=zVst2AMNPxg&list=PL32D8C7B099EC84FC&index=4

Här talar Dr Russel Blaylock om vad som händer i våra hjärnor av Chemtrail.

www.youtube.com/watch?v=X3lW-TGGlk0


Kika runt läs, titta och bilda dig en egen uppfattning.
Ha det skönt i sommar

  • Comments(0)//blogg.vargtass.net/#post0