Vonnas World

Vonnas World

"I min värld"

Välkommen till min hörna i cyberspace.
Här har jag tänkt skriva om saker och händelser som jag funderar på och som berör mig.

Vi och Dom

Mina tankarPosted by Yvonne Tue, July 22, 2014 11:32:00
Jag satt och lyssnade på Hay House Radio, det var Suvrat Bhargave MD som hade sin talkshow, han talade om hur lika vi alla är oavsett var vi bor och vilken färg vi har.
Det är 41 krig som pågår jorden runt nu, till vilken nytta sker detta alla dessa människor som dör, drivs på flykt, lever under ett fasansfull hot.
Vi i Sverige och många andra välmående länder kan nog inte förstå hur det är att leva på det sättet.

Vad skulle jag göra om det var jag????? Vet inte.

Förr sa jag alltid att " Varför stannar dom inte och slåss för sina land istället för att komma hit" kanske att det är fler som tänker så inte vet jag.

Jag tror nog att dom flesta medborgare i dessa länder känner sig hjälplösa och vill komma nånstans där dom kan känna trygghet. Vi vill väl alla känna oss trygga på alla plan.

Men hur tar vi emot dom?

Det är väl värt att tänka på. Hur många av dom som kommer blir inte illa behandlade?
Inte bara av oss medborgarna i landet Sverige utan även av myndigheter. Folk sitter år efter år hopsamlade som djur utan att få en möjlighet att smälta in i samhället. Hur känner dom. Jag har jobbat med flera från andra länder och vet ni ! dom var som vi.

Visst finns det individer som ställer till både det ena och andra och dom uppmärksammas ju av media, men alla andra vanliga människor som är precis som du och jag.
Naturligtvis måste dom som begår brott ställas inför rätta precis som alla andra medborgare här.
Men alla andra vanliga människor, vad har dom för rättigheter som människor? Vad har vi för rätt att döma? Dom ser annorlunda ut, dom talar annorlunda, har andra religioner, andra vanor, men till syvende och sist vill dom ha trygghet precis som vi, någonstans att bo, mat på bordet, möjlighet att få arbeta, umgås med vänner. Känna trygghet i vardagen.
Hur kan vi hjälpa dom? Vad vill dom ha hjälp med ?

Det finns mycket att tänka på fundera på "var står jag" "vad har jag för åsikter"

Vi har alla rätt till vår åsikt oavsett vem vi är. Vi har alla rätt att göra våra val i livet.
Vi är alla MÄNNISKOR och lever tillsammans på denna planet, andas samma luft , dricker samma vatten. Lever, älskar och dör oavsett vem vi är och var vi bor.
Det känns som att likheterna är större än olikheterna.

Det är som Dr Bhargave sa att på insidan finns det inga olikheter.

Ha en skön sommardag.
Vonna  • Comments(0)//blogg.vargtass.net/#post2